Skip to main content

POSEIDONION GRAND HOTEL SPETSES

Το 2009 η εταιρεία μας είχε την χαρά να λάβει μέρος στο έργο αναπαλαίωσης του ιστορικού Ποσειδωνίου των Σπετσών αναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος που θα έδινε λύση στις ανάγκες του νέου 5 αστέρων ξενοδοχείου.

Η νέα μορφή του ξενοδοχείου περιλάμβανε εκτός απο το Κεντρικό κτίριο (Ιστορικό) και τέσσερα νεόκτιστα κτίρια στο πίσω του μέρος. Κατά τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου το τεχνικό μας τμήμα είχε να αντιμετωπίσει πολλών ειδών προβλήματα καθώς η ιστορική μορφή του κεντρικού κτιρίου και οι περιορισμοί της αναπαλαίωσης δεν μας έδιναν την δυνατότητα διόδου της καλωδιακής υποδομής απο πάρα πολλά σημεία του κτιρίου.

Τελικά μετά απο πολλά προσχέδια και συναντήσεις με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους του έργου αποφασίστηκε να χωριστεί το κεντρικό κτίριο σε τέσσερεις τομείς. Στον κάθε τομέα τοποθετήθηκε ενα rack στο οποίο κατέληγαν οι  παροχές του τομέα καθώς και links χαλκού και οπτικών ινών που συνέδεαν τον κάθε τομέα με το Server Room που δημιουργήθηκε  στο υπόγειο του νεόκτιστου κτιρίου 3. Επίσης με τον ίδιο τρόπο συνδέθηκαν και τα κτίρια 1 και 2 ενώ το κτίριο του SPA διασυνδέθηκε μόνο με χαλκό.

 Για τον τερματισμό της καλωδιακής υποδομής χρησιμοποιήθηκαν patch panels PANDUIT για τα δίκτυα χαλκού και οπτικών ινών και ROLLINE για την διασύνδεση του τηλεφωνικού κέντρου. Τα υπόλοιπα υλικά του παθητικού εξοπλισμού (Racks,Cable managers κ.τ.λ.) που χρησιμοποιήθηκαν ήταν της DIGITUS.

Ο ενεργός δικτυακός εξοπλισμός (Switches,Routers,Access points) που χρησιμοποιήθηκε είναι CISCO και για τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του ξενοδοχείου εγκαταστάθηκε ενα SAMSUNG Office Serv 7200 δύο ερμαρίων.

Για την μηχανοργάνωση του χώρου χρησιμοποιήθηκαν Η/Υ OEM, οθόνες SAMSUNG, εκτυπωτικά CANON και για την διασφάλιση του συστήματος εγκαταστάθηκαν Οn Line UPS της ΤRIPP-LITE.

Στο συγκεκριμένο έργο η εταιρεία μας ανέπτυξε καινοτόμες ιδέες που βοήθησαν στη αξιοποίηση των ευκολιών που μας παρέχει η σημερινή ψηφιακή τεχνολογία στις καθημερινές ανάγκες μιας ξενοδοχειακής μονάδας.

 

Μερικές απο αυτές αναλυοvται παρακάτω:

·         Ηχητική κάλυψη των χώρων του Ποσειδωνείου

Για την ηχητική κάλυψη των χώρων του ξενοδοχείου αναπτύχθηκε ενα πρωτοπόρο ψηφιακό σύστημα που δίνει την δυνατότητα  στο προσωπικό να επιλέγει το είδος μουσικής και την ένταση του ήχου σε οποιοδήποτε  χώρο του ξενοδοχείου χωρίς να χρειάζεται να  βρίσκεται καν εκεί.!!!

Στο Server Room του  Ποσειδωνίου  εγκαταστάθηκαν  έξι  Mini Pc’s τα οποία έχουν τον ρόλο των πηγών μουσικής του συστήματος.  Απο  αυτά ο ήχος  μεταφέρεται  σε μία πολυκάναλη ψηφιακή κονσόλα της  γαλλικής BOUYER  η οποία με την σειρά της οδηγεί τους τελικούς ενισχυτές του συστήματος.

 

Ολόκληρο το σύστημα διαχειρίζεται μέσω μιας εύχρηστης Web Based εφαρμογής με ένα laptop, tablet pc, smartphone απο οποιοδήποτε σημείο του ξενοδοχείoυ η ακόμα και μέσω internet.  Επιπλέον στο σύστημα μπορούν να ρυθμιστούν πλάνα λειτουργίας απο τον διαχειριστή έτσι ώστε να λειτουργεί αυτόματα χωρίς την ανάγκη παρακολούθησης του απο το προσωπικό. (πχ. στις 8μμ στο εστιατόριο να ακούγεται Lounge μουσική ενώ στην βεράντα του  ξενοδοχείου Pop και μετά από κάποιο χρονικό σημείο να χαμηλώνει ή να κλείνει εντελώς η ένταση της αυτόματα). 

Tέλος για τις ανάγκες ανακοινώσεων του ξενοδοχείου συνδέθηκε και το τηλεφωνικό κέντρο με το σύστημα ετσι ώστε να μπορεί το προσωπικό να κάνει ανακοινώσεις απο οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή χωρις την αναγκη ξεχωριστής μικροφωνικής εγκατάστασης.

 

·         Διαχείριση Κλιματιστικών Μονάδων

Το τεχνικό μας τμήμα σε συνεργασία με το αντίστοιχο της LG  βόηθησε στην ανάπτυξη ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης των κλιματιστικών μονάδων του ξενοδοχείου.

Στο Server Room εγκαταστάθηκε μια μονάδα κεντρικού ελέγχου η οποία δίνει την δυνατότητα στο προσωπικό να διαχειριστεί τον κλιματισμό του κάθε κοινόχρηστου χώρου ή δωματίου μέσω δικτύου.

 

·         Σύστημα 24ωρης Παρακολούθησης Δικτύου

Τέλος για την εύκολη διαχείριση ολόκληρου του μηχανογραφικού και δικτυακού εξοπλισμού του ξενοδοχείου η εταιρεία μας ανέπτυξε εναν μηχανισμό 24ωρης παρακολούθησης και διαχείρισης όλων των πόρων του συστήματος του Ποσειδωνίου.

Αναλυτικά εγκαταστάθηκε ενας Server  ο οποίος λαμβάνει  σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες απο ολές τις επιμέρους συσκευές του συστήματος μέσω SNMP και τις καταγράφει σε SQL Database.

Έτσι μέσω μίας Web Based εφαρμογής μπορεί ο διαχειριστής να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο την φυσική κατάσταση ολόκληρου του συστήματος ή να ανατρέξει στην Database για να αντλήσει πληροφορίες του παρελθόντος.

(πχ. αν ο πελάτης του δωματίου κανει χρήση internet, πόσο φορτίο έχει η CPU του Server). Μάλιστα για την εύκολη χρήση του αναπτύχθηκε ενας ενεργός χάρτης βασισμένος στις κατόψεις του ξενοδοχείου που προβάλεται σε μία οθόνη 42” στο γραφείο του διευθυντή της reception.

Portfolio Embed
https://youtu.be/8MySvJM0pdM